Tuinverlichting

Lightexpert is een online shop waar je een zeer grote collectie tuinverlichting kunt vinden. Dat is verlichting die je buiten kunt plaatsen. Om voldoende licht te hebben bij een deur of een poort in de tuin worden spots en tuinlampen aan de muur opgehangen. Een oprit of een tuinpad kan worden voorzien van grondspots en in de tuin zelf wordt veel gebruik gemaakt van prikspots. Elke van deze soorten verlichting is verkrijgbaar in uitvoeringen die werken op 220 volt, laagspanning en of op zonlicht. Afhankelijk van het doel van je tuinverlichting kun je hier een keuze uit maken.

Energievoorziening van de verlichting

Elk soort tuinverlichting is verkrijgbaar in een versie die op 220 volt of op laagspanning brandt. Het voordeel daarvan is, dat de verlichting altijd voldoende energie heeft om te branden. Deze tuinverlichting brandt de hele nacht door en gaat uit als er voldoende daglicht is. Dat wordt gesignaleerd door een lichtsensor in de lampen. Ook verlichting op zonne-energie schakelt automatisch in. Die verlichting brandt op batterijen, die overdag worden opgeladen door de zon. Als er overdag weinig zon is worden de batterijen niet volledig opgeladen. Deze verlichting kan ’s avonds minder lang branden.

Het doel van tuinverlichting

De reden waarom je tuinverlichting aanschaft heeft te maken met de sfeer in je tuin. Met tuinverlichting kun je de tuin als het donker is een mooie uitstraling geven. Dat lukt het best als je planten, bomen of eventuele kunstwerken in het licht zet. Verlichting in je tuin heeft ook een functioneel doel, want je kunt beter zien waar je loopt. Vooral bij een oprit is dat prettig, en dat kan door grondspots te plaatsen. Wandlampen voor de tuin zijn zeer geavanceerd. Het zijn solar exemplaren met een sensor die de lampen feller laten branden als er iemand langs loopt.