Verschillende soorten keukenbladen

Het keukenblad is de eyecatcher van de keuken, het is iets wat de ruimte kenmerkt. Het is het eerste wat opvalt als iemand binnenstapt. Het is daarom belangrijk om een goede keuze te maken in materiaal. Niet alleen voor de uitstraling, maar natuurlijk ook voor de functionaliteit. Er zijn ontzettend veel opties: een natuursteen keukenblad, een van kunststof, of zelfs van beton. Dit is nog maar een klein deel van de mogelijkheden, en daarom is het fijn om wat over deze materialen te weten voordat de definitieve keuze wordt gemaakt. Op die manier is de kans op een goede afweging en een juiste keuze een stuk groter.

Een natuursteen keukenblad als optie

Zoals gezegd is natuursteen zeker ook een mogelijkheid voor het keukenblad. Binnen de categorie van een natuursteen keukenblad, zijn weer talloze subcategorieën te bedenken. Zo is er graniet, een hele harde grijze steensoort die door de hardheid erg gebruiksvriendelijk is: het zal niet snel beschadigingen oplopen. Een andere optie is marmer, een mooie gladde steensoort die een ontzettend luxe uitstraling aan de keuken geeft. De prachtige aders die marmer kenmerken zijn altijd uniek, en geven het blad daarom iets persoonlijks. Ook hardsteen is een optie, deze wordt vaak door elkaar gehaald met graniet aangezien de twee aardig op elkaar lijken. Echter zit er een groot verschil in de bestendigheid tegen beschadiging: hardsteen krast sneller.

Keukenbladen van andere materialen

Naast natuursteen zijn er natuurlijk ook andere opties wat betreft de materialen die te gebruiken zijn voor keukenbladen, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk. Zo is bijvoorbeeld beton een populaire optie, dit materiaal kan natuurlijk erg strak worden afgewerkt, en geeft daarom een strakke en minimalistische uitstraling. Verder is massief hout ook een prachtige mogelijkheid, dit brengt een soort natuurlijke sfeer in de keuken. Zo zijn er dus heel veel mogelijkheden op het gebied van een keukenblad!