MDF-plaat van Intriplex

3 tips voor het gebruik van MDF-platen

Ga je thuis een zolder of andere ruimte afwerken met MDF-platen? Dan is dat een slimme keuze, want MDF-platen hebben meerdere aantrekkelijke kenmerken en eigenschappen. Door MDF-platen op een slimme manier in te kopen en te gebruiken, zoals de sterke MDF-plaat van Intriplex, kun je een verbouwing prachtig en voordelig afwerken. Hieronder hebben we de beste tips voor je verzameld, voor als je plannen hebt om met MDF-plaatmateriaal aan de slag te gaan. Doe er je voordeel mee en profiteer optimaal van de pluspunten die MDF als materiaalsoort te bieden heeft!

MDF-plaat van Intriplex

Koop jouw MDF-platen altijd bij een gespecialiseerde groothandel

Het slimste wat je kunt doen op dit moment is jouw MDF-platen bij de groothandel kopen. Bouwmaterialen zijn de afgelopen maanden flink duurder geworden. Door te kiezen voor MDF-platen van DeHoutgroothandel kun je aanzienlijk besparen op je materiaalkosten. Natuurlijk kun je jouw benodigde platen ook halen bij een reguliere bouwmarkt, maar de keuze voor MDF-platen van DeHoutgroothandel pakt doorgaans voordeliger uit.

Gegronde of voorgelakte MDF-platen schelen je werk en tijd

Heb je plannen om je MDF-platen te gaan schilderen? Dan is het verstandig om te kiezen voor gegronde ofwel voorgelakte platen. Deze platen hoef je namelijk niet met een primer of grondverf voor te schilderen, maar kun je na licht opschuren direct verven. En dat scheelt natuurlijk een hoop tijd en energie. Een ander voordeel van gegronde MDF-platen is dat deze ook beter bestand zijn tegen vochtige omstandigheden. De combinatie vocht en MDF is iets om op te letten, want MDF kan niet zo goed tegen vocht als andere platen. Ze zuigen een hoop vocht op en kunnen dus, als ze niet goed gelakt of gegrond zijn, van vorm veranderen in natte omstandigheden. Ga dus voorzichtig om met MDF en voorkom dat je te maken krijgt met plaatswerk dat gaat vervormen of buigen. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt als je een ruimte binnenshuis strak en mooi wilt afwerken.

Kies voor het juiste formaat platen

Als je een groot oppervlakte hebt om met MDF af te werken, is het aan te raden om voor wat grotere platen te kiezen. Grotere platen kun je gemakkelijker slim en op formaat zagen, waardoor je een hoop platen kunt besparen en dus minder geld kwijt bent.