boom-online-kopen

De ongezellige treurwilg

Bij het horen van de naam treurwilg denk je waarschijnlijk niet aan een hele blije boom. De treurwilg heeft zijn naam te danken aan de hangende takken. Deze boom kan ontzettend hoog worden en de takken hangen altijd naar beneden. In de winter verliest de treurwilg al zijn bladeren, om ze in het voorjaar weer terug te krijgen. Een treurwilg doet het zeer goed in natte grond. Denk bijvoorbeeld aan de oever van een sloot of plas. Treurwilgen worden niet vaak in tuinen geplant omdat ze zo ontzettend groot kunnen worden. Het mooiste is wanneer de boom veel ruimte krijgt om lekker te groeien.

Een eigen fruitboom

Sommige mensen vinden het heel leuk om een eigen fruitboom in de tuin te hebben. En waarom ook niet? Zelf je fruit zien groeien en plukken. Er zijn verschillende fruitbomen geschikt voor ons Nederlandse klimaat. Wat dacht je van een appel- of perenboom? Elke keer dat je langs je boom loopt zie je de voortgang van het fruit. Het begint bij een bloemetje en eindigt op de fruitschaal. Wel is het handig om fruitbomen te beschermen tegen vogels. Vogels vinden fruit bijna net zo lekker als wij, wat nog wel eens problemen wil opleveren. Zo zorgen vogels er bijvoorbeeld voor dat fruit uit de boom valt. 

Een lekkere krentenboom

De krentenboom geeft je precies wat de naam vertelt. Want aan deze leuke boom groeien krenten. De krenten zijn eetbaar en worden nog wel eens gebruikt om mee te bakken. De krentenboom bloeit in het voorjaar en geeft in het najaar prachtige herfstkleuren in de tuin. Een krentenboom wordt niet heel groot en is dus uitermate geschikt voor middelgrote tuinen. De groei van bladeren begint al vrij dicht op de grond, waardoor deze boom veel weg heeft van een struik. De krentenboom komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en kan dus ook wel tegen een winters stootje.