De speciale blauwe rozen

Tegenwoordig zijn er rozen in honderden verschillende kleuren en maten. Er zijn zelfs blauwen rozen en ik hoor je al denken, worden die blauwkleurig gekweekt? Nee is het antwoord deze rozen krijgen hun kleur door biologisch afbreekbare inkt in de rozenknoppen. Van oorsprong is de rozenknop wit, doordat er inkt onder in de stelen gespoten worden krijg de witte roos een blauwe kleur. Het opvallende is dat de roos het zelf in de knoppen voegt. Dit gebeurt in de kleuren lichtblauw en donkerblauw. Paarse rozen zijn er ook, maar die zijn vaak wel paarskleurig al gekweekt.

De kwaliteit van de blauwe rozen

Veel mensen denken dat de rozen door de biologisch afbreekbare inkt een minder goede kwaliteit heeft. Dit is niet waar. De rozen behouden hun goede kwaliteit en kunnen 14 dagen staan, mits je de rozen goed verzorgd. Zoals eerder gezegd is de roos gekleurd door een biologische inkt. De roos, waarin deze inkt komt is de Vendela roos. Een mooie roos erg wit van kleur, hierdoor wordt de blauwe kleur erg goed zichtbaar. Naast de blauwe kleur, wordt er ook vaak een regenboogkleurige of zwartkleurige in deze rozen gespoten. Dit geeft ook een erg mooi en vooral een bijzonder effect. Deze rozen zijn te bestellen bij rozenspecialisten, bloemenwinkels verkopen deze speciale rozen vaak niet.

De verzorging van de blauwe rozen

Deze rozen moeten hetzelfde worden verzorgd als andere rozen. Let op: Bij het afsnijden van de steel, lekt de roos de biologische inkt. Zorg ervoor dat deze inkt niet in je kleren komt. Dit is namelijk niet goed schoon te maken. Gebruik een schone vaas, snij vervolgens de stelen schuin af met een rozenschaar of scherp mes. Als er bladeren in de vaas hangen, haal deze eruit. Voeg rozen of -bloemenvoeding toe aan het water. Om extra lang van de rozen te kunnen genieten, moeten deze op een goede plek neergezet worden. Niet in de zon, in de buurt van fruit, bij de verwarming of kachel.