Heeft u een plafondtillift nodig?

Zoekt u een plafondtillift? Kijk dan niet verder dan domicare. Sinds 1996 verzorgt domicare door heel Nederland plafondtilliften. Met 25 jaar ervaring en kennis zijn zij dé specialist in het monteren en onderhoud van plafondtilsystemen in Nederland. Of u nu een plafondtillift zoekt als particulier, kleinschalige woonvorm of als grootschalige zorginstelling, domicare bespreekt graag met u de mogelijkheden en geeft vrijblijvend advies dat bij uw situatie past.

Wanneer is een plafondtillift voor u de beste oplossing?

Een plafondtillift is een personenlift gespecialiseerd voor het vervoer van minder mobiele cliënten. Hierbij hangt de cliënt in een speciale band die bevestigd is aan een cassette die aan het plafond hangt. Deze cassette bevat een elektromotor die het mogelijk maakt om de cliënt naar boven te tillen en geleidelijk te laten zakken. Een plafondtillift is uitermate geschikt voor ruimtes met beperkte vloeroppervlaktes. Andere tilhulpmiddelen nemen vaak veel ruimte in en voor kleine ruimtes kan dit hinderlijk zijn voor de cliënt of verzorgers. Ook is er zo minder ruimte voor andere hulpmiddelen die een cliënt nodig kan hebben. Over het algemeen is een plafondtillift dus sneller en makkelijker in vergelijking met mobiele tilliften.

Een rijtje met voordelen van de plafondtilliften van domicare staan hieronder:

  • 100% waterproof bediening
  • Slechts 15cm hoog
  • Instelbare belasting van 130-270kg
  • Lange levensduur
  • Snel leverbaar
  • Uitgebreid assortiment tilbanden
  • Gebruikstraining

Door het gebruik van luchtdruk voor de bediening van de tillift is deze 100% waterproof. Kapotte stekkerverbindingen en kabelbreuken zijn daarom ook verleden tijd. De plafondtillift cassette is erg compact en maar 15cm hoog. Hierdoor blijft er meer tilhoogte in de kamer beschikbaar voor de cliënt. De instelbare belasting van deze tillift zorgt voor veiligheid in gebruik. Ook gaan de plafondtilliften lang mee met een levensduur van 15 jaar en zijn ze snel leverbaar vanwege een grote voorraad.

Omdat de plafondtillift geschikt is voor zowel een tweepuntsjuk als een elektrisch kanteljuk worden er tilbanden geleverd met lussen of met clips. Tilbanden zijn enorm belangrijk voor de cliëntvriendelijkheid bij het gebruik van plafondtilliften en daarom wordt er bij domicare veel aandacht aan besteed. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het geven van de juiste instructie over het gebruik van de plafondtillift. Het is immers een Klasse I medisch hulpmiddel en gebruik zonder instructie vooraf is afgeraden. domicare levert naast het product ook alle benodigde informatie om de deze lift veilig te gebruiken.

Het plafondliftsysteem heeft de meeste ontwerpvrijheid van alle tilsystemen. Voor een gevoel van thuis is de integratie van het tilsysteem in de woonomgeving essentieel. Zo zijn er ook verschillende opties voor rails om aan de behoeftes van u en uw cliënt te kunnen voldoen. Het mono railsysteem bestaat uit een enkele rails waarin eventueel bochten en rotondes verwerkt zitten. Het XY-railsysteem zorgt ervoor dat de lift een groot oppervlak kan bereiken door de cassette te bevestigen aan een beweegbare rail die haaks op een andere set rails staat.

Is een plafondtillift voor u de beste optie?

Een plafondtillift van domicare heeft veel voordelen. Zo is de bediening 100% waterproof vanwege gebruik van luchtdruk. Met behulp van de instelbare belasting en duidelijke instructies is het gebruik van deze tillift veilig voor de cliënt. Door aandacht te besteden aan de tilbanden, wordt ook uitgekeken naar het comfort van de cliënt.

Lijkt een dergelijke lift van domicare voor u de beste optie? Neem dan vrijblijvend contact op via email: info@domicare.nl of telefonisch: 0570-62 44 62. Profiteer van 25 jaar kennis en ervaring en vraag advies of een offerte voor uw plafondliftbehoeftes aan via de website www.domicare.nl.