Hoe een schilderwerk ophangen?

In het vorig artikel hebben wij enkele ophangoplossing voor schilderwerken gezien in de vorm van tips. In dit artikel zullen wij het hebben over hoe je een schilderwerk moet ophangen. Dit zullen we middels enkele stappen bespreken. Natuurlijk zal je eerst de plaats van het schilderij moeten bepalen.

Stap 1. De juiste hoogte voor het schilderij

Vaak hebben de mensen een gewoonte om een schilderij zo hoog mogelijk op te hangen. Dit is niet de juiste manier om dat te doen. Het schilderij te laag hangen is ook niet de bedoeling, je zal wel rugpijn krijgen van het kijken naar het schilderij. Een goede hoogte is wanneer je ooghoogte zich op een kwart vanaf de bovenkant van het schilderij bevindt.

Stap 2. Meten en tekenen

Leg het schilderij plat op de plek waar je het wilt. Neem dan een meetlint en haak het ijzerdraad aan de achterkant van het schilderij ermee. Trek de meetlint samen met het draad naar de bovenkant van het schilderij. Vervolgens plaats je een kruisje met potlood tussen het ijzerdraad en de bovenkant van het schilderij. Bij dit kruisje zal je de spijker plaatsen.

Stap 3. Gat boren

Alvorens je een gat maakt in de muur, moet je eerst kijken wat voor type muur je hebt. Indien je een muur van cellenbeton of gyproc hebt, heb je een speciale plug nodig. In de normale muren kun je gewoon met een 6mm plug werken. Indien je een haakje hebt meegekregen, kun je die
schroeven in het gaatje.

Stap 4. Schilderwerk ophangen

Nu kun je het schilderwerk gewoon ophangen. Om te weten als het recht en stevig vast zit, kun je het schilderij met een waterpas controleren. Als alles goed staat, is jouw werk al af.