Hoe onderhoudt je een hottub?

Een hottub is fantastische uitvinding en zeer fijn product om thuis in je tuin of op je terras te hebben. Het is aangeraden om het water te veranderen ongeveer een keer per week voor het gebruik van de hottub. Chemische behandeling is niet nodig. Het is aangeraden om regelmatig elke week of om de minimaal vier weken je Welltub hottub met chemische producten te reinigen en het water te veranderen. Het is soms even werk maar voor wat hoort wat. Het is ten slotte wel een luxe product en iets waar je als het goed onderhoudt nog jaren plezier van kunt hebben.

Is een hottub gevaarlijk?

Een hottub is in het algemeen ongevaarlijk. Uiteraard kunnen de dieptes per hottub verschillen en is het ook verplicht om als je met kinderen in een hottub gaat er altijd bij te blijven. Het gaat tenslotte om water en daar zouden natuurlijk verschrikkelijke dingen in kunnen gebeuren mocht een kind alleen in de hottub zijn. Een elektrische hottub vergt weinig inspanning, maar bij een hottub met kachel en houtblokken moet het hout met een bijl in stukken geslagen worden. Hierbij moet men goed oppassen dat er geen ongelukken gebeuren bij het houthakken. Ook de temperatuur moet niet te heet worden het kan zeker met een traditionele soort hottub te heet worden en dat zou de huid en het lichaam veel stress en schade kunnen aanrichten.

Dieren en een hottub?

Over het algemeen is het in bad gaan met dieren af te raden het is niet hygiënisch en kan leiden tot ziektes. Doordat de vacht nat wordt komt alle viezigheid in het water terecht waar je dan zelf in zit. Ook de haren van bijvoorbeeld honden kunnen in het filtersysteem terecht komen. Dit kan leiden tot verstoppingen waardoor je op de lange termijn problemen kunt krijgen met je hottub en het zelfs zo vast kan komen te zitten dat er geen gebruik meer van gemaakt kan worden. Het kan voorkomen dat vogels die water willen drinken even op de rand gaan staan en een slokje nemen dit kan geen kwaad voor de hottub of de gebruiker zelf.

Meer weten over diverse hottubs? Bekijk https://www.welltub.nl/!