Sikkens muurverf

Informatie over Sikkens muurverf

Sikkens muurverf geeft je muren een professionele finishing touch. Deze muurverven behoren tot de serie Sikkens Alpha. Sikkens muurverf heb je in verschillende afwerkingen: van extreem mat tot zijdeglans. Allemaal bieden ze een geweldige dekking binnen of buitenshuis. Er zijn regelmatig ook aanbiedingen van Sikkens muurverf. 

Drie soorten muurverf

Je hebt drie soorten verf zoals:

  • Muurverf op waterbasis dat is latex.
  • Muurverf op terpentinebasis dat is bijvoorbeeld alkyd
  • Veegvaste muurverf zoals witkalk.

Eigenlijk kun je de laatste witkalk van je lijstje afhalen, want witkalk is hele ouderwetse muurverf die vroeger veel gebruikt werd. Muur Verf op terpentinebasis wordt meestal gebruikt op slechte ondergronden. Deze kan tegen waterschade en wordt daarom ook vaak buiten gebruikt. De nadeel is dat ze niet in kleuren te verkrijgen zijn en er kan alleen weer met dezelfde terpentinebasis overheen geschilderd worden. Ook zijn de prijzen van een terpentinebasis meestal wel vrijwel hoog. Latex heeft ook zijn voordelen zoals dat het snel droogt en de materialen kun je makkelijk reinigen. Deze muurverf is ook in vele kleuren verkrijgbaar. Latex is ook in verschillende kwaliteiten te verkrijgen zoals:

  • Buitenkwaliteit latex
  • Afneembare latex
  • Matte latex

De matte muurverf zijn een open structuur en daarmee ook zwakker. Dit zie je terug in hoe goed de latex afwasbaar is. Voor een plafond kun je wel sneller voor een matte muurverf gaan, want dat vinden mensen vaker mooier staan, maar voor de muur zou je al sneller voor een betere kwaliteit gaan kiezen zoals een afneembare latex. Dat is dan wel meer zijdeglans. Ook zijn de kleuren dan wat warmer en voller als je voor een kleur kiest. Een buitenkwaliteit latex kan ook binnen gebruikt worden. Het is ook goed afwasbaar. Vaak gebruiken mensen deze muurverf voor keuken of voor de badkamers.