voortuin

Tips voor een praktische voortuin

Een prachtige voortuin geeft jouw woning een extra boost. Het is het eerste wat mensen zien als ze bij je langskomen. Daarom is het een echte aanrader om hier een praktische voortuin van de maken. Of je nu een kleine of grote voortuin hebt, wij helpen je op weg!

Looproute

In een voortuin mag de looproute natuurlijk niet ontbreken. Het wijst de bezoeker de weg naar de ingang. En om eerlijk te zijn geeft het ook een enorm welkom gevoel als het pad er goed bij ligt. De looproute kan in alle vormen worden aangelegd. Je kunt bijvoorbeeld een vast pad leggen die recht naar de deur loopt. Je kunt er ook een kronkel in leggen, waardoor het iets speelser wordt. Daarnaast kun je ook verschillende materiaalsoorten neerleggen. Je kunt het pad maken van tegels, grind of zelfs houtsnippers. 

Beplanting

Een voortuin fleur je op door bloemen en planten te poten. Dit kun je natuurlijk ook laten doen door een hovenier in Dronten. Zij weten precies welke planten in de tuin zullen staan en welke goed te onderhouden zijn. Hoveniersbedrijf van Wendel kan je hierbij helpen. We raden aan om de voortuin te voorzien van veel kleur, zo kun je van binnen ook optimaal genieten van je voortuin door alle kleuren. Een tip vanuit ons: ga voor vaste planten die geschikt zijn voor elk seizoen, zo verminder je het onderhoud. 

Geniet van je voortuin

Je hebt een voortuin, dus tijd om daar ook van te genieten! Plaats bijvoorbeeld twee tuin fauteuils in de tuin op een bestrate ondergrond. Als de zon wel in de voortuin schijnt en niet achter, kun je nog even heerlijk wat zonnestralen meepakken.