Tips voor het aanschaffen van LED panelen

Een LED paneel is een standaard formaat paneel waarbij meerdere LEDS verwerkt zijn en samen een armatuur vormen. De LED panelen zijn mooie vervangers voor oude TL armaturen. Dus ze zijn vrij nieuw in de verlichtingsmark. De LED panelen van lampdirect.nl verbruiken minder energie en ze zijn van hoge kwaliteit. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van de LED panelen? In dit artikel geven wij jou enkele tips voordat jij een LED paneel aanschaft.

Wanneer je besluit om over te stappen naar LED verlichting, dan zal je wel de juiste LED panelen willen aanschaffen. Vanwege de vele soorten LED panelen weet je soms niet meer wat het verschil is in de verschillende soorten LED panelen. Het is daarom belangrijk om te letten op:

  • Maat/uitvoering LED paneel: In Nederland worden er TL armaturen van 60x60m en 30x120cm gebruikt. Het is dus verstandig om LED panelen in dezelfde afmetingen aan te schaffen, zo kun je een TL armatuur een op een vervangen.
  • Lichtkleur: De lichtkleur van de LED panelen moeten dezelfde lichtkleur geven als die van de bestaande TL buizen.
  • Watt/lumen verhouding: De lumen (lichtsterkte) van LED panelen liggen ligt lager dan de TL buizen. Om dit te veranderen zal je gebruik maken van een formule om de juiste LED lumen te berekenen.

Conclusie

Lampdirect.nl beschikt over een ruim assortiment aan LED panelen. Deze panelen staan bekend om hun duurzaamheid: ze hebben een lange levensduur en ze hebben een lage energieverbruik en warmteontwikkeling. Ga snel naar de website en zoek de LED paneel die het beste is voor jou.