Waarom keukens Duitsland kopen? 

Een keuken is een forse investering en je kunt natuurlijk altijd onderhandelen over de prijs en ervoor zorgen dat je uiteindelijk minder betaalt. Een verkoper heeft altijd de ruimte om je een korting te geven en de marges op keukens zijn niet misselijk. Een andere goede optie is om keukens Duitsland te kopen, want bij onze oosterburen zijn ze namelijk veel goedkoper. Maar waarom is dat zo en is het ook een goed idee om in Duitsland een keuken te bestellen? In onze blog vertellen we er meer over. 

Keukens Duitsland zijn goedkoper 

Keukens Duitsland zijn gewoon een stuk goedkoper dan hier in Nederland en dat heeft ook meerdere redenen. Allereerst zien we dat de productie in Duitsland een stuk hoger ligt en hoe meer er wordt geproduceerd, des te goedkoper het allemaal wordt. Daarom kunnen ook bepaalde Nederlandse aanbieders scherper zijn met de prijs, omdat er grootschalig wordt ingekocht. In Nederland betaal je nog wel een fors bedrag voor het transport, maar de transportkosten in Duitsland zijn vrijwel nihil, omdat de aanbieders altijd in de buurt van de fabrieken gevestigd zijn.  

Een andere reden dat keukens Duitsland goedkoper zijn heeft te maken met het feit dat de aanbieders veel minder aandacht besteden aan de showroom en de beleving die klanten hebben. Het zijn nog net geen supermarkten, maar dan eentje die toegespitst is op het aanbieden van keukens. Het gaat immers om de handel en de mogelijkheden die er zijn. In Nederland worden we haast vertroeteld als we een showroom binnenstappen, maar daar betaal je ook voor. In Duitsland gaat het er allemaal iets anders aan toe en zijn de verkopers ook geen verkopers, maar adviseurs. 

Duitse verkopers zijn meer adviseurs 

In Nederland zijn de keukenverkopers je beste vrienden op het moment dat je een voet over de drempel zet, maar dat is natuurlijk een truc om zo veel mogelijk geld uit je zak te kloppen. In Duitsland is dat veel minder het geval, omdat de verkopers daar adviseurs zijn. Het gaat erom dat jij een goede, mooie en functionele keuken koopt en dat alles netjes wordt geregeld, zodat je binnen een afzienbare tijd aan het aanrechtblad van je nieuwe keuken staat.  

Een Duitse adviseur werkt doorgaans ook niet op provisiebasis en Nederlandse verkopers weer wel. Dus die doen er ook alles aan om zoveel mogelijk geld te verdienen, want een minder goede deal raakt ze immers in hun eigen portemonnee. Wat dus niet het geval is bij onze oosterburen. 

Je kunt dus ook wel zeggen dat keukens Duitsland kopen ook een stuk relaxter is. Geen opdringerige verkopers die vriendjes met je willen worden, wilde verhalen over exotische oorden waar de materialen vandaan komen en geen verkooppraatjes over dat je toch echt een paar duizend euro extra moet uitgeven als je een droomkeuken wilt. Duitsers zijn in dat opzicht een stuk nuchterder en ze vinden het belangrijk dat je als klant geholpen wordt. Niet wat je als klant oplevert. Natuurlijk willen ze geld aan je verdienen, maar wel op een compleet andere manier.