Zitten is slecht voor je

Ik ga een zit sta bureau kopen en jij zou ook een zit sta bureau kopen moeten overwegen als je gezonder wilt leven. Zitten is heel erg slecht voor je. Sterker nog, een paar jaar geleden heeft de wereldgezondheidsorganisatie (WHO in het Engels) zitten als een wereldwijde pandemie afgekondigt. Dat was nog voordat we corona hadden btw. Het probleem met zitten is de lengte voornamelijk. Er is niet veel mis met eventjes op je kont zitten maar als je langer dan een uur gaat zitten zul je heftige problemen er aan gaan ondervinden. Het is dus belangrijk dat je elk uur uit je stoel gaat en even alles rekt en strekt. Anders zul je op latere leeftijd een veel zwakker lichaam hebben.

En wat als je geen keuze hebt?

Hoewel het eigenlijk een beetje onzin is, zijn er allemaal mensen die zeggen dat ze hierin geen keuze hebben eigenlijk. Ze moeten voor hun werk nou eenmaal stil zitten en het breekt hun concentratie als ze opstaan. Hierin zijn mensen die programmeren, esports doen het meest gepijnigd. Vooral gamers hebben het vrij moeilijk hierin. Als je een kantoorbaan hebt kun je je nog wel veroorloven om zo nu en dan even lekker jezelf te strekken maar als je een match speelt van een uur waarin je de hele tijd druk bezig bent kan dat wat moeilijker zijn.

Games waarbij je het langste moet blijven concentreren

Er zijn verscheidene spellen waarbij je heel erg lang moet blijven concentreren en waarbij je geen pauze kan nemen. Dota 2 en andere moba’s zijn één van de meest extreme voorbeelden. Het is niet gek voor een Dota 2 speler om soms 2-3 uur compleet geconcentreerd te zijn op een match waarbij er miljoenen op het spel staan. Niet het moment om dus effe te zeggen: “Jongens ik ga effe een ommetje maken”. Persoonlijk zou ik zeggen dat plaspauzes en soortgelijke dingen een standaard horen te worden in esport zodat gamers niet hun lichaam weggooien.