elektrische boiler

Zoek jij een elektrische boiler?

Ben jij op zoek naar een elektrische boiler voor in jouw woning? Dat is begrijpelijk. Mensen hebben nou eenmaal behoefte aan warm water. Boilers zijn in verbazingwekkend veel vormen en maten verkrijgbaar. Er is veel variatie in de boilermarkt. Het is goed, maar ook erg belangrijk om te overwegen waar jij je boiler voor gaat gebruiken. In dit artikel bekijken we de beste opties voor specifieke gevallen.

Boiler voor de keuken

Heb jij enkel een elektrische boiler nodig voor in de keuken? Dat is geen probleem! Als je alleen een boiler nodig hebt voor de keuken heb je meer dan genoeg aan een close-in boiler. Dit is een boiler van gemiddelde sterkte, namelijk 230 Volt. Hij heeft echter slechts een inhoud van 5-15 liter, omdat je via de warme kraan in de keuken niet zo veel water gebruikt. Deze boiler kan dus met het voltage aangesloten worden op een normaal stopcontact.

Heel huishouden, boerderij of industrie

Voor een smal huishouden is een simpele grote boiler genoeg van 30-150 liter meer dan genoeg. Voor een boerderij, industrie of een groot huishouden is het echter verstandig om een staande boiler te overwegen. Deze kunnen doorgaans 200-400 liter water opslaan. Deze elektrische boiler varianten sluit je net zoals de close-in boiler aan op standaard netstroom.

Constant warm water nodig?

Gaat het om een gedeelde huurwoning of een recreatiewoning? Dan kan het zijn dat er constant warm water gebruikt wordt. Het is dan verstandig om een doorstromer te installeren. Deze elektrische boiler gebruikt meer stroom om het water op te warmen, maar is niet verbonden aan een literinhoud. Het water wordt direct opgewarmd.