Klassieke-voordeur-bruin

De klassieke voordeuren comeback

Klassieke voordeuren zijn weer helemaal terug van weg geweest, de buitendeuren met klassieke stijl maken een echt comeback. Maar wat zijn klassieke voordeuren precies? Klassieke voordeuren kenmerken zichzelf door erg gedetailleerd te zijn met relatief weinig zichtbaar glas. Veel latjes en klassieke inkepingen zijn in de deur gefreesd. De deuren worden vaak uitgevoerd met een stalen paneel voor het glas of glas in lood ramen.

Wanneer maakt een klassieke voordeur jouw huis en interieur nou helemaal af? In deze blog zetten we het voor je op een rijtje.

Ouder (look) huis

Heb je een wat ouder huis, dus geen nieuwbouw, van een lichte kleur steen of wit dan is een klassieke voordeur een hele mooie optie. Maar ook bij wat nieuwere huizen met een donkere steen is een klassieke voordeur erg mooi. Dit type voordeur past erg goed bij huizen die de voordeur in het midden aan de voorkant van het huis hebben, een mooie centrale ingang. Een huis hoeft dus niet perse heel oud te zijn om hem af te maken met een klassieke voordeur.

Gedetailleerde look

Een klassieke voordeur past erg mooi bij huizen met wat accessoires aan het huis zoals raamschermen en glazen buitenlampen. Om een klassieke voordeur af te maken wordt de ingang vaak afgewerkt als ware entree, door naast de deur een standbeeldje of een bloempot te zetten.

Zoals je leest passen klassieke voordeuren bij een hoop verschillende type huizen, vooral bij wat oudere huizen of nieuwe huizen met een gedetailleerde look.