De perfecte tijd voor een olijfboompje in pot!

De lente is in zicht. En aangezien we meer tijd thuis doorbrengen dan normaal, is het een mooi moment om na te denken over de indeling van je tuin. Een nieuwe look in de tuin is verfrissend en natuurlijk een leuke ijsbreker als de tuinfeesten weer gegeven mogen worden. Natuurlijk is voor een nieuwe look geen complete tuinverbouwing nodig. Door de planten in je tuin aan te passen, creëer je een nieuwe sfeer in de tuin.

Vakantie in eigen tuin

De soort planten in je tuin hebben een groot effect op de sfeer. Door een olijfboom in je tuin te plaatsen breng je het gevoel van de Middellandse Zee in huis. Olijfbomen kunnen een romantisch gevoel geven, groeien niet snel en hebben daardoor weinig onderhoud. Door een olijfboompje in pot aan te schaffen kun je makkelijk iets nieuws toevoegen aan je tuin zonder extra inspanning. Je kunt kiezen voor een grote olijfboom on juist meerdere kleine olijfboompjes in pot. Hiermee creëer je een centraal kijkpunt in de tuin of je eigen mini-boomgaard.

Onderhoud van olijfbomen

Door een olijfboompje in pot aan te schaffen, houd je het onderhoud al minimaal. Olijfbomen groeien best langzaam waardoor je het minder vaak hoeft te snoeien. Ook brengt een olijfboompje in pot het voordeel dat de wortels van de boom niet te diep in de grond gaan en uiteindelijk niet meer verwijderd kan worden. Mocht je willen verhuizen, kun je je olijfboom gewoon meenemen! Wel is het belangrijk om je olijfboompje in pot te beschermen tegen vorst. De olijfboom komt uit warme gebieden en kan niet goed tegen de Nederlandse winter.

Voor ieder budget een olijfboom

Er zijn meer dan 20 soorten olijfbomen en ze verschillen ook aardig van prijs. De grootte van de boom heeft ook invloed op de prijs. Een olijfboompje in pot kun je al kopen vanaf € 25,-. Dit is perfect als je maar een kleine tuin hebt of nu niet de ruimte hebt voor een grote aankoop. Natuurlijk zijn er ook grote olijfbomen in pot te koop!