bank kopen

Een bank kopen? Hier moet je op letten

Meubels zijn duur, maar de bank is al helemaal een flinke investering. Ga jij een bank kopen? Dit is geen aankoop om luchtig over te doen. Je wil immers blij zijn met iets waar je relatief veel geld aan uitgeeft. Hoe doe je dat? Met de volgende tips kun je ongetwijfeld de bank van je dromen vinden.

bank kopen

Vraag om kleurstalen

Als je in een showroom een bank uitzoekt, dan kun je deze natuurlijk helemaal uitproberen. Je kunt de stof zien en voelen, en de kussens uitproberen. Tegenwoordig kopen we echter veel vaker online. Dat scheelt in de prijs en je kunt de bank makkelijk thuis laten bezorgen. Zorg wel dat je altijd eerst kleurstalen bestelt. Dat is een klein stukje stof dat overeenkomt met de stof van de bank. Zo kun je zien hoe de stof eruit ziet maar ook voelen of je het een fijne stof vindt. Je kunt het bovendien op deze manier bij de rest van je interieur matchen. Met kleurstalen zie je namelijk al snel of de kleur vloekt met je andere meubels. Vergeet dus niet deze altijd eerst te bestellen.

Meet je huis op

Als je een bank koopt dan heb je ongetwijfeld al een plek in gedachten waar deze komt te staan. Meet die plek goed op. Het zou eeuwig zonde zijn als je een bank kiest die net niet past op de plek waar jij de bank wil plaatsen. Meet je huis goed op, bekijk de specificaties van de bank en let goed op de volledige lengte en hoogte.

Kleine kamer? Hoge poten

Een bank is prachtig, fijn om op te zitten maar vaak ook groot. Het neemt een groot deel van je huis in beslag. Heb je een klein huis? Dan kun je het beste kiezen voor een bank op pootjes. Wanneer je onder de bank door kunt kijken dan lijkt de kamer vaak iets groter.