Panelen op maat van hout

Een overkapping in de tuin

Een heerlijke zomerdag in de tuin doorbrengen is uiteraard geweldig. Steeds meer mensen overwegen als uitbreiding van luxe om een overkapping of zelfs compleet huisje te bouwen door middel van houten panelen en een handige klusser. Dat is natuurlijk een leuke manier om op minder warme dagen wat warmer te zitten en tijdens een hittegolf lekker verkoeling. Je bent namelijk nog steeds buiten maar dan overdekt. Hierbij gaat het vaak niet om een overkapping aan het huis vast maar om een losstaand gedeelde in de tuin. Soms tegen een schuur of schutting aangeplaatst. Wanneer hier genoeg ruimte voor is is dit natuurlijk super leuk. Zelfs wanneer het regent kun je buiten zitten en wanneer je een zomers feestje geeft biedt dit extra sfeer.

Het bouwen van jou ideale overkapping

Om optimaal te kunnen genieten van deze zomerse investering is het belangrijk om alles goed van te voren uit te plannen. Voordat je begint met ontwerpen of bouwen kun je het beste nagaan of dit van de gemeente en het bestemmingsplan mag. In enkele gevallen heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig. Vervolgens is het belangrijk om een ontwerp te maken. Je kunt hiervoor zelf aan de slag gaan, een handige buur te hulp vragen of zelfs een professional inhuren. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit geldt natuurlijk voor zowel het ontwerpen als het bouwen van de overkapping. Zorg daarbij natuurlijk voor de juiste kwalitatieve materialen als houten panelen zodat je daadwerkelijk aan de slag kan.

Het indelen van jou overkapping

Een overkapping zorgt natuurlijk voor een beschutte extra zitruimte. Bedenk van te voren voor welke gelegenheden je de ruimte graag wilt gebruiken. Ben je van plan veel zomeravonden door te brengen met een lekker koud glas limonade en een goed boek? Dan moet je denken aan zaken als een koelkastje voor buiten en ultiem comfort van de zitplaatsen. Verwacht je eerder veel feestjes en zelfs rokers te ontvangen moet je nadenken over zaken als brandveilig materiaal en makkelijk schoon te maken kussens. Wanneer je de gebruiksdoeleinden op een rijtje hebt kun je beginnen met het decoreren en inrichten. Tot slot, tijd om te genieten van jou persoonlijke zithoek.