moderne tuinoverkapping

Trends op het gebied van tuinoverkappingen

De tuinoverkapping is al een tijdweer helemaal terug van weggeweest. Woningeigenaren die een eigen tuin hebben, en zeker als deze groot is, kiezen natuurlijk voor optimaal comfort in de tuin. Door het plaatsen van een moderne tuinoverkapping is dit snel te regelen. Maar wat zijn momenteel de belangrijkste trends op het gebied van moderne tuinoverkapping? Van welke trends moet je zeker op de hoogte zijn als je op zoek bent naar je eerste, of een nieuwe, tuinoverkapping?

moderne tuinoverkapping

Een moderne tuinoverkapping van aluminium

Een aluminium tuinoverkapping plaatsen is een van de grootste trends van nu. Houd je van een moderne, industriële en strakke woonstijl? Dan is een aluminium overkapping bij je terras een prima optie. Tegenwoordige aluminium tuinoverkappingen zien er niet alleen erg stylish en strak uit, maar hebben nog meer voordelen. Zo zijn ze robuust en duurzaam, roestvrij en valt het onderhoud van dit type tuinoverkappingen erg mee. Fijn aan aluminium overkappingen voor je tuinterras is verder het feit dat dit materiaal licht van gewicht is. Dat betekent dat de overkappingsconstructie niet onnodig te lijden krijgt.

Een houten overkapping met decoraties aan de wanden

Weer een andere tuintrend zijn houten tuinoverkappingen, waarbij de zijwanden voorzien zijn van fraaie decoraties. Dit type terrasoverkapping zien we de laatste jaren steeds vaker terug in Nederlandse tuinen. Fijn aan hout is dat dit materiaal goed bewerkbaar is en je met hout prima zelf een tuinoverkapping kunt maken. De natuurlijke uitstraling zorgt voor een perfecte aansluiting op je tuin. Verder kun je houten tuinoverkappingen prachtig decoreren met schilderijen, hangende bloempotten, canvasfoto’s of wat je ook maar wilt. De variatiemogelijkheden zijn dus legio! Ideaal aan hout is ten slotte de duurzaamheid. Hout gaat, zeker als het goed is geïmpregneerd, lang mee en kan altijd weer gerecycled worden.

Bohemien overkapping met lichtkoepel

Tuinoverkapping in Bohemien stijl zijn op dit moment ook erg in. Deze houten overkappingen zijn gemaakt van vurenhout met vrolijke pastelkleuren en geven je het gevoel dat je op een tropisch eiland zit. In het dak van deze tuinoverkapping kan, voor extra lichtinval, een lichtkoepel geïnstalleerd worden. Het resultaat is een prachtige eigentijdse tuinoverkapping, waar je veel plezier van gaat beleven!