vloer van pvc

Hoe houd je een pvc vloer schoon?

Een vloer van pvc is een fijne aanwinst en past bijna in ieder interieur. Natuurlijk wil je deze pvc-vloer zo lang mogelijk mooi en vooral schoonhouden. Dit is helemaal niet zo moeilijk. Er zijn alleen wel een paar aandachtspunten omtrent het schoonmaken van de vloer. We vertellen je hier graag meer over.

vloer van pvc

Gebruik de stofzuiger wat vaker

Een pvc-vloer schoonhouden doe je door onder andere wat vaker de stofzuiger te gebruiken. Al het losse vuil, zand en steentjes zuig je moeiteloos op. Let wel op dat je altijd ene stofzuigermond gebruikt waarbij je de borstels uit kan klappen. Stofzuig nooit je vloer zonder deze borstels. Dat kan voor schade zorgen aan de vloer. Door regelmatig te stofzuigen haal je al een groot gedeelte van het vuil weg.

De pvc-vloer dweilen

Natuurlijk mag en kan je een pvc-vloer dweilen. Hoe vaak je dat moet doen is bij ieder huishouden anders. De frequentie wordt namelijk onder andere bepaald door de gezinssamenstelling. Zijn er bij voorbeeld kinderen en of huisdieren.

Over het algemeen genomen is een keer per week of eens in de veertien dagen ruim voldoende. Het dweilen van de vloer doe je met water dat lauwwarm is. Gebruik nooit heet water want dat kan nadelige gevolgen hebben voor je vloer. Alleen met het lauwwarme water dweil je de vloer doe er nooit groene zeep of een allesreiniger bij.

Geen schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger gebruiken

Om de vloer van pvc mooi te houden mag je nooit schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger aan je dweil water toevoegen. De allesreiniger kan voor een laagje of strepen op de pvc-vloer zorgen die je daarna er weer moeilijk afkrijgt.

Mocht de vloer erg vuil zijn dan kan je er eventueel een heel klein beetje schoonmaakazijn aan toevoegen. Wat je ook kan doen is een speciale pvc-reiniger gebruiken. Dit helpt om vlekken van je mooie pvc vloer te halen en de vloer mooi schoon te houden.