Waarom energielabels?

Om ervoor te zorgen dat de eigenaar op de hoogte is van de energieprestatie van het gebouw, dient een energielabel te worden aangevraagd. Dergelijke energielabels geven de energie-efficiëntie van gebouwen aan. Op zo’n energielabel staan ​​verschillende punten vermeld. Een energielabel kan uit meerdere labels bestaan. De bovenste lijst wordt aangegeven met de letter A en de onderste lijst wordt aangegeven met de letter G. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende redenen waarom energielabels nodig zijn. Zeker is dat wanneer u uw energielabel kantoor aanvraagt, u naar het energielabel bureau moet.

Opwarming van de aarde

Tegenwoordig hebben we te maken met de opwarming van de aarde. Dit komt vooral omdat broeikasgassen zoals CO2 op verschillende manieren in de atmosfeer terechtkomen. Het is een bewezen feit dat huizen en gebouwen broeikasgassen uitstoten. Er werd een energielabel gecreëerd om de energie-efficiëntie van deze gebouwen weer te geven. Bij uitbreiding wordt al snel duidelijk hoe energiezuinig woningen en gebouwen zijn. Wilt u weten hoe energiezuinig uw woning is? Neem direct contact op met het energielabel bureau!

Wettelijk verplicht

Een andere reden om een ​​energielabel aan te vragen is dat dit wettelijk verplicht is. Als u eigenaar bent van een gebouw of pand dat wordt verhuurd, moet u uw huurders energielabels kunnen overleggen. Dit geldt ook voor advertenties in kranten. Het niet verstrekken of indienen van een energielabel levert een boete op. Dat is het laatste wat je wilt. Vind snel een energielabel bureau en vraag vandaag nog een energielabel aan om boetes te voorkomen.