Mijn glazen deurluifel: minimalistisch en stijlvol

Deurluifels zien er volgens mij vaak nogal te zwaar uit. Ze veranderen plots het uitzicht van je gevel, zonder dat je dat zelf wilt. Het heeft dan ook lang geduurd vooraleer ik echt mijn keuze vond. Gelukkig kwam ik op internet een glazen deurluifel tegen die heel erg minimalistisch is. Ik heb gekozen voor een vlakke glazen plaat met trekstang en pootjes. Minder kan het écht niet meer. ‘Less is more’ is hier vast en zeker van toepassing. Enerzijds zie je dat er een luifel hangt, anderzijds stoort die niet aan de gevel. Het licht valt nog perfect binnen langs de voordeur. 


Eindelijk in het droog

De installatie van mijn luifel was in een mum van tijd gedaan. Het werk is heel erg professioneel uitgevoerd. Ik wist niet dat een glazen deurluifel zoveel invloed kon hebben op je comfort aan je huis. En ja hoor, het is een heel verschil. Mensen die aan de deur komen en even moeten wachten, weten het wel. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die kaartjes komen verkopen, de postbode die formulieren moet laten tekenen of ikzelf die zelfs bij regenweer snel de deur nog wil schoonmaken. Het is dan toch veel aangenamer dat je in het droog staat, niet? Mijn buurvrouw is een beetje jaloers en gaat binnenkort dezelfde glazen deurluifel aankopen. Dat zegt toch voldoende?