Seniorenverhuizing; hoe gaat dat in zijn werk?

Iedereen die wel eens verhuisd is, weet dat een verhuizing veel stress kan veroorzaken. Dit is zeker het geval bij senioren, want het kost veel tijd om dozen in en uit te pakken, meubels te demonteren en weer in elkaar te monteren, apparatuur te installeren en ervoor te zorgen dat het oude huis in een goede staat wordt achtergelaten. Daarnaast moeten verhuizingen vaak op korte termijn gebeuren, omdat de woning dan al beschikbaar is. Verder zijn er misschien ook spullen die speciale zorg nodig hebben, zoals antieke meubels en kunstobjecten die een bepaalde (financiële of emotionele) waarde hebben. Een seniorenverhuizing verdient daarom extra aandacht!

Waarom verhuizen op leeftijd?
Er bestaan meerdere redenen waarom iemand op leeftijd zou willen verhuizen. Denk maar bijvoorbeeld aan:

  • Kleiner wonen nu er geen kinderen meer in huis wonen
  • De wens om in een seniorenwoning te wonen, waar de juiste assistentie aanwezig is
  • Verhuizingen binnen seniorenwoningen


De verhuizing zelf brengt al veel spanning met zich mee, of je nu jong of oud bent. Wanneer je op leeftijd bent, kan deze spanning wat heftiger zijn dan wanneer je wat jonger bent.

Persoonlijk en betrokken
Elke verhuizing heeft persoonlijke aandacht nodig. Als je nog jong bent, dan kun je veel klussen zelf aanpakken, zoals het inpakken van de verhuisdozen en het demonteren van meubels. Als senior ligt dit vaak anders, want dan kun je veel van deze klussen niet meer in je eentje aan. Spullen inpakken, meubilair demonteren, de boel sjouwen, transporteren en weer in elkaar monteren en uitpakken zijn daar enkele voorbeelden van. Kies daarom een verhuisbedrijf dat hier veel zorg aan besteedt en jou de juiste aandacht en ondersteuning geeft. Denk dus bijvoorbeeld aan:

  • Meubels en persoonlijke spullen die extra aandacht verdienen, worden met de grootste zorg ingepakt
  • Diezelfde meubels en persoonlijke items worden ook weer met grote zorg uitgepakt
  • Al het meubilair wordt op de juiste plek neergezet
  • Al uw kleding wordt gestreken en weer netjes in uw kledingkast gehangen of opgevouwen
  • Al uw boeken worden op de juiste plekken geplaatst in de boekenkasten
  • Electronica wordt voor u geïnstalleerd

Nazorg na een verhuizing
Het is wel zo prettig als het oude huis in goede staat, schoon en netjes verlaten wordt, zodat de nieuwe bewoners daar een nieuw leven kunnen opbouwen. Deze nazorg regelen wij natuurlijk ook graag! Wij zorgen er dan voor dat de woning in keurige staat achtergelaten wordt voor de volgende bewoners en geven het huis desnoods een grondige schoonmaakbeurt!