Vermijd deze fouten tijdens een verhuizing

Een verhuizing brengt veel stress met zich mee. Dat is begrijpelijk, want je moet aan veel zaken denken: dozen inslaan, spullen uitzoeken, een verhuizer zoeken, offertes vergelijken, praktische zaken regelen… Het is geen makkelijke opgave. Lees daarom snel door en kom erachter welke veelgemaakte fouten jij kunt voorkomen.

Verhuisofferte

Je spullen laten verhuizen door een erkend verhuisbedrijf is een goed idee. Zij zijn aangesloten bij een branchevereniging en doorgaans ook veel betrouwbaarder. Maar besteed wel veel aandacht aan de verhuisofferte: deze kan heel erg verschillen per verhuizer. De één is bijvoorbeeld wel inclusief in- en uitpakken, terwijl de ander weer beter verzekerd is. Vraag er daarom dus ook meerdere op en vergelijk ze zorgvuldig. Een voorbeeld van een bekende en betrouwbare verhuizer is dit Haags verhuisbedrijf. Ga dus niet over één nacht ijs!

Administratieve zaken

Dit is erg belangrijk als je naar een nieuwe gemeente verhuist. Je moet bijvoorbeeld de huisarts, school, en andere praktische dagelijkse zaken aanpassen. Maar ook adreswijzigingen aan andere instanties. Zodra je je hebt ingeschreven bij je gemeente, volgt de rest vaak van zelf. Dit kan een tijdrovende klus zijn: begin daarom dus op tijd en doe dit niet op het laatste moment.

Verkeerd inpakken en labelen

Inpakken is een waar beroep en dus ook niet voor iedereen weggelegd. Niet gek dus dat veel mensen dit fout doen. Je hebt sterke verhuisdozen nodig, tape, veel papier: laat het dan – zover mogelijk – aan het verhuisbedrijf nodig. Zij kunnen dit goed en zorgvuldig doen. Daarnaast ook nog eens op een snelle manier. Een andere veelgemaakte fout is verkeerd of helemaal niet labelen. Zo weet je uiteindelijk niet wat in welke doos zit en sjouw ze hoogstwaarschijnlijk naar de verkeerde plek in de nieuwe woning. Label ze dus daarom altijd goed: zo gaat het uitpakken veel sneller!

Kijk voor meer informatie rondom verhuizen op de website van Van der Velde Verhuizingen.