Veel natuurlijk licht met een hefschuifpui

Wil je graag meer lichtinval creëren in jouw woning? Dan is een hefschuifpui een ideale manier om dit te realiseren. Een hefschuifpui bestaat over het algemeen namelijk uit twee hele grote ruiten. Dit zorgt voor een enorme toename in lichtinval, als je een hefschuifpui bijvoorbeeld als vervanging doet voor je houten kozijnen. Naast het grote voordeel van meer lichtinval bij het vervangen van je houten kozijnen (met hoogstwaarschijnlijk enkel glas), is duurzaamheid ook een groot pluspunt. Een hefschuifpui is namelijk zeer goed geïsoleerd en bevat minimaal dubbel glas, als extra optie zou je zelfs nog voor triple glas kunnen kiezen.

Nieuwe dimensie aan je woonkamer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een hefschuifpui te nemen. Wanneer je op het internet zoekt naar inspiratiefoto’s en de before- & after-shots bekijkt zal je echt versteld staan van het enorme verschil dat het met zich meebrengt. De ‘reguliere’ hefschuifpui bestaat uit twee grote ruiten, die hiermee voor een mooie nieuwe lichtinval in jouw woonkamer zorgen. Hierdoor oogt de ruimte ook direct een stuk groter, waardoor het je woonkamer echt een nieuwe dimensie geeft.

Kies voor kwaliteit, ga voor een houten hefschuifpui

Wanneer je kiest voor een hefschuifpui, heb je de keuze uit verschillende materialen; kunststof, aluminium en hout. Elk heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Kunststof bijvoorbeeld is relatief goedkoop in aanschaf en goed te onderhouden, maar is niet per se iedereen zijn smaak. Aluminium is iets duurder en verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, maar daarnaast ook goed te onderhouden. Hout biedt de hoogste kwaliteit, maar is daarmee ook een stuk duurder dan zijn tegenhangers. Afhankelijk van jouw interieurstijl en je beschikbare budget, moet je voor jezelf de voor en nadelen afwegen en hierin een keuze maken.

Houten voordeur           

https://www.kozijnshop.nl/houten-deurkozijn/houten-voordeurkozijn