4 redenen om in het altijd gezellige Brabant te gaan wonen

Hoewel ik zelf Brabander in hart en nieren ben, en dus wellicht bevooroordeeld ben, kan ik met zekerheid zeggen dat Brabant voor veel mensen een bijzonder plekje in hun hart heeft ingenomen. Naast dat de enige echte Guus Meeuwis in Noord-Brabant woont, zijn er nog talloze andere redenen om hier te settelen en wellicht het huis van je dromen te kopen. In dit artikel worden 4 van deze redenen voorgelegd. 

Prachtige historie

Hoewel het algemene beeld van Brabant van mensen buiten de provincie voornamelijk bestaat uit platteland met hier en daar een boerderij, is niets minder waar. In Brabant zijn prachtige oude dorpen vol met historie te vinden. Een mooi voorbeeld hiervan is Willemstad, een vestingstadje met bijzondere historische gebouwen, oude molens en een prachtige haven. In deze stad hebben Willem van Oranje, Prins Maurits en Napoleon Bonaparte hemzelf ook rondgelopen! 

Het jaarlijkse carnavalsfeest 

Op 11 November ieder jaar, ook wel de elfde van de elfde genoemd, veranderd Brabant en voornamelijk Den Bosch in één groot feest paradijs. Tienduizenden brabanders verkleden zich als de vreemdste personages of dragen de carnavalskleuren van de stad waarin ze het feest met al hun vrienden zullen gaan vieren. Zelfs de stadsnamen veranderen tijdens dit bierfestijn. Wanneer je inwoner wordt van Brabant is er geen ontkomen aan de hossende menigtes.

Prachtige Natuur

Zoals al eerder genoemd, bestaat Brabant uit meer dan enkel boerenland. Er zijn prachtige natuurgebieden te vinden in de provincie, zoals het Nationaal Park de Biesbosch en de Loonse en Drunense Duinen. Beide ideaal voor een dagje uit of om even lekker tot rust te komen. Daarnaast zijn er door heel brabant veel bossen te vinden waardoor je binnen een half uur midden in de natuur zou kunnen staan. 

Worstenbroodjes en Bossche Bollen 

Nog een stereotyperend onderdeel van het Brabantse leven is het eten van worstenbroodjes. Een heuse aanrader voor de groentjes. Ook de Bossche Bollen van Jan de Groot uit Den Bosch zijn favoriet van ieder die de provincie bezoekt. Onder het genot van een van deze lekkernijen op een van de vele terrassen zal je ondergedompeld worden in de Brabantse gastvrijheid. Hier is zelfs een award voor in het leven geroepen, iets waar wij als brabanders erg trots op zijn. 

Brabantse Huizenmarkt 

Nadat je dit artikel gelezen hebt en alleen nog maar meer interesse gekregen zal hebben om de huizenmarkt van het pittoreske Brabant te gaan ontdekken, wordt er zeker aangeraden om een kijkje te nemen naar een welbekende makelaar in Bladel. Dit full service makelaarskantoor, Vosters Onroerend Goed, is werkzaam in Noord-brabant en België. Zij taxeren zowel woningen als bedrijfspanden en verlenen ook adviezen of bijvoorbeeld aankoopbemiddeling.