bitumen dakbedekking aanbrengen

Vergelijking van het gebruik van bitumen en PVC dakbedekking

Het kiezen van het type materiaal voor het dak maakt het je soms moeilijk. Je moet rekening houden met de kwaliteit van het materiaal, duurzaamheid, prijs, installatieproces en toekomstig onderhoud. Wij zijn bekend met bitumen- en PVC-daken, deze twee typen worden door het publiek het meest gebruikt voor woningen in het algemeen, maar worden ook vaak gebruikt voor daken van fabrieken en winkelcentra of andere openbare gebouwen. Als je bitumen dakbedekking aanbrengen vergelijkt met het PVC dak, dan hebben in principe beide dakbedekkingsmaterialen hun eigen voor- en nadelen. Het hangt allemaal af van jouw behoeften en welke voordelen je wilt halen uit het kiezen van de twee dakbedekkingsmaterialen.

Voordelen en nadelen van bitumen dakbedekking

Voordat je beslist welk dak je gaat gebruiken, is het een goed idee om enkele van de voor- en nadelen van bitumen dakbedekking te kennen door naar de volgende uitleg te luisteren. Bitumen is een dakbedekking gemaakt van asfalt. Het voordeel is dat asfalt de eigenschappen heeft dat het lichter, makkelijker en sneller aan te brengen is, waardoor je met deze dakbedekking meer geld en tijd kunt besparen. Asfalt heeft een sterke weerstand, is bestand tegen verschillende soorten externe verstoringen en kan een lange tijd aanhouden. Onderhoud is ook vrij eenvoudig als je bitumen dakbedekking aanbrengt. Als er een lek is, hoef je deze alleen maar te vervangen door een nieuwe laag. Het nadeel van het aanbrengen van een bitumen dak is dat bij extreme temperatuurwisselingen het bitumen dak scheuren zal vertonen waardoor er lekkage op het dak kan ontstaan. Het aanbrengen van bitumen dakbedekking moet worden gedaan door een dakdekker die speciale vaardigheden heeft en daardoor betaal je meer.

bitumen dakbedekking aanbrengen

Aandachtspunten bij het gebruik van bitumen daken

Als je bitumen dakbedekking voor jouw huis gaat aanbrengen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Eerst moet je  een laag multiplex installeren voor de basislaag. Let op de dikte, omdat dit de sterkte van jouw dakconstructie beïnvloedt. Bevestig daarna de onderlaag. Deze laag heeft tot doel de triplex laag te beschermen, zodat het vochtgehalte op peil blijft. Daarna volgt de installatie van starters en tegels vanaf de onderkant op een rij.