WC hangen?

Je wc, gewoon een praktische ruimte toch. Niets bijzonders toch? In principe niet, het is gewoon een ruimte die iedereen nodig heeft. Maar toch zitten we er vaker op dan we zouden willen. Hoe kan dat ?

Telefoons en boeken

Voordat mobiele telefoons bestonden had je eigenlijk niet zo gek veel te doen op de wc. Je deed je ding, en je ging er weer af. Lekker naar buiten, of je dook weer achter de televisie. Toen kwam er zo’n gekke fase waar van die gekke moppenboekjes voor op de wc inkwamen. Van die flauwe grapjes zoals “waarom stopt een Belg brood in zijn wc?”, nou “om de wc eend te voeren” . Of je dit nu werkelijk leuk vind of niet, het zou je in ieder geval niet veel langer op de wc houden. Van dit soort grapjes kun je er toch eigenlijk maar twee ofzo verdragen voordat het echt verschrikkelijk flauw wordt.

Een andere gedegen mogelijkheid voor tijdverdrijf voor op de wc is natuurlijk een boek. Boeken zijn een goede bezigheid om je een beetje te vermaken op de wc. Maar echt handig is het ook niet. Een normaal boek is toch vrij onhandig om vast te houden. Een e-reader is dan natuurlijk ook goede optie, deze is in ieder geval wat lichter.

Maar goed, de echte reden waarom we nu zo lang op de wc zitten is omdat we onze telefoons hebben. Netflix en Youtube ‘on the go’ bevorderen onze wc tijd gigantisch, want als je midden in je spannende serie zit ga je niet zo snel van de wc af.

Mooie wc

Is de wc een beetje een mooie ruimte, dan blijven we ook vaker hangen. Bijvoorbeeld een toilet van beton cire is erg mooi. Een toilet van beton cire is namelijk een erg stoere en ‘chille’ ruimte. Maar ook gewoon een traditionele betegelde wc is natuurlijk erg mooi. Als het maar rustig, licht en lekker koel is kun je lekker blijven zitten.