balkonhekken

Woonkamer decoreren en inrichten

Ben je net nieuw in een huis gaan wonen of heb jij net jouw perfecte appartement gevonden? Dan kun je vast en zeker niet wachten tot je je woning kan gaan inrichten en decoreren. Misschien zit je te denken om lamellen balustrade aan te schaffen, of wil je een mooie open haard. Als je een appartement hebt met een balkon zit je waarschijnlijk ook te denken om je balkon hekwerken te gaan decoreren met bijvoorbeeld lampjes en bamboe. Maar ik hoor je al denken, hoe kies ik nou eigenlijk de juiste meubels en decoratie uit die bij mij passen? Wij gaan je wat tips geven om je woonkamer in te richten en te decoreren. 

Inrichten van de woonkamer

Voordat we aan de slag gaan is het handig dat we het eerst gaan hebben over de inrichting. Als je een tv hoek wil kun je gaan nadenken of je een tv wilt ophangen of op een tv kast wilt zetten. Misschien wil je wel op momenten dat de tv niet in gebruik is het bedekken, door bijvoorbeeld de tv in een soort van kastsysteem te plaatsen. Daarnaast kun je een hoekbank of juist 2 losse banken plaatsen zodat je dus echt die hoek bij de tv creëert. Kies vervolgens een salontafel die qua vorm en kleur matcht bij je bank en muren. Vervolgens is het goed om na te denken over een eettafel set. Wil je een ronde tafel of wil je juist een vierkante? Wil je hoger zitten door een bar sfeer te creëren? Of wil je juist gewoon laag zitten. Kies daarbij je stoelen of barkrukken uit. Tot slot kun je nog denken aan een sidetable, dressoir of die open haard die je graag wilde. Afhankelijk van de ruimte kun je zelf wat meubels extra toevoegen.

Decoreren van je woning

Hoe kun je nou het beste decoreren, eigenlijk is er geen goed of fout. Dit geldt ook voor het inrichten van je huis. Kies de decoratie uit die past bij de rest van je meubels en je muur, kies matchende vormen uit en dan kan eigenlijk veel bij het decoreren. Zorg alleen niet dat je woonkamer te druk gaat ogen doordat je te veel decoratie gebruikt. Vaak zeggen ze ook wel less is more. Maak gebruik van de nieuwste decoratie en woontrends en dan kom je er vanzelf achter wat bij jou past! Succes met het inrichten en decoreren van je woning!