Hoe word je verhuizer?

Hoe word je verhuizer?

Werken als verhuizer

Hoe word je verhuizer? Er zijn verschillende vaardigheden die handig zijn om te hebben als je als verhuizer aan de slag wil. Zo dien je ten eerste fysiek in goede conditie te zijn en is de nodige spierkracht zeker geen overbodige luxe als je met zware spullen moet gaan sjouwen. Hoe word je verhuizer? In dit blog vertellen we je er meer over.

Verhuizer worden

Het goede nieuws is dat je geen specifieke opleiding of cursus hoeft te volgen om verhuizer te kunnen worden. Als je een vacature verhuizer ziet en je hebt interesse, kun je dus gewoon reageren. Wat wel altijd verplicht is, is het hebben van je rijbewijs B. Een rijbewijs CE werkt altijd in je voordeel. Het kan daarnaast voorkomen dat je wordt gevraagd naar een diploma Handyman. Dat is een diploma waarmee je als verhuizer aantoont dat je verschillende aanvullende taken uit kunt voeren. Denk hierbij aan het installeren van verlichting of bepaalde apparatuur. Je kunt dit diploma halen aan het zogenaamde Verhuiscollege. Dit is een initiatief van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers. Hier leer je niet alleen alles over het verhuisvak, maar ook over hoe je met klanten omgaat, veiligheidsregels en nog veel meer.

Handig om te hebben

Je hebt dus geen speciaal diploma nodig om verhuizer te worden. Het kan wel voorkomen dat je bij het solliciteren wordt gevraagd om een Havo of een LTS-diploma. Verhuisbedrijven doen dit om zich van de concurrentie te kunnen onderscheiden. Het kan dan ook zeker in je voordeel werken als je een diploma Projectverhuizer op zak hebt. Bedrijven die hierom vragen hebben zelf vaak het keurmerk Professionele ProjectVerhuizers (PPV). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in de meer uitgebreide zakelijke projectverhuizingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het verhuisvak? Houd dan vooral onze blogpagina in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.