Makelaar

Wat zijn de meest gebruikte trucs van makelaars?

Als je een huis gaat kopen of verkopen, dan kom je automatisch in contact met een makelaar. De makelaar is verantwoordelijk voor open huizen en ontvangt het bod van een koper. De makelaar is het aanspreekpunt van zowel de koper als de verkoper en alles verloopt via hem/haar. Om een huis aantrekkelijker te maken of om kopers te overtuigen, heeft een makelaar een aantal trucjes. Wil je weten wat de meest gebruikte trucs van makelaars zijn? Lees dan deze blog!

P.S. Ben jij van plan om je huis te verkopen en ben je nog op zoek naar een makelaar in de buurt van Kampen? Neem dan snel contact op met Sinke BV

Schijn

Om het gevoel van noodzaak aan te wakkeren, zegt de makelaar vaak tegen potentiële kopers dat er veel interesse in het huis is. Ook als er nog geen geïnteresseerden op bezoek zijn geweest. Potentiële kopers kunnen vaak niet zelfstandig controleren hoeveel mensen het huis al hebben bezocht en of er overige bezichtigingen gepland staan. Daarnaast is ‘veel interesse’ zeer subjectief. Waar de ene vind dat 10 bezoekers al veel zijn, kan de ander weer 50 bezoekers veel vinden. Het is dus afhankelijk van je eigen mening. 

Praten

Sommige makelaars blijven maar praten. Zoveel dat je er helemaal gek van wordt. Ze blijven het huis maar continu aanprijzen. Dit doen ze in sommige gevallen, zodat je niet ziet wat er daadwerkelijk met het huis aan de hand is. Het kan ook zijn dat je makelaar druk is van zichzelf en een vlotte babbel heeft, maar wees in ieder geval gewaarschuwd voor deze truc.